Lacor – Heetwaterdispenser

€90,00

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

In onze test zien we vaak heet water dispensers die geschikt zijn voor wat grotere getalen gebruikers, met eenzelfde uiterlijk. Een roestvrijstalen constructie, waar je heet water mee kan tappen door (analoog) een tapkraantje te gebruiken. Echter valt er ook een hoop te zeggen voor modellen die wat minder puur functioneel zijn, maar het oog wil ook wat, zeker als je van plan bent het apparaat een vaste plek te geven in je keuken.

Het apparaat

Dit apparaat van Lacor heeft een inhoud van 2 liter. Dit is normaal gesproken voldoende voor genoeg thee bij het ontbijt. Dat het apparaat een iets minder grote inhoud heeft, heeft tot gevolg dat het wat compacter kan worden vormgegeven en wat makkelijker wegzet op het aanrechtblad.

Ons oordeel

Heetwaterdispensers beoordelen we door een aantal verschillende specificaties te waarderen in de vorm van een score. Van deze scores nemen we een gemiddelde, de eindscore. We beoordelen op prestaties, gebruiksgemak en design. Bij de beoordeling van het uiteindelijke cijfer nemen we altijd de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Prestaties(7.5/10)

Dit apparaat levert prima prestaties voor een model dat zo compact is vormgegeven. Met dit apparaat kun je water instellen op verschillende temperaturen. Van lauw (25 graden) tot wel 95 graden in vier tussenstappen. Daarnaast kun je kiezen hoeveel water je per keer wil tappen: 150, 230 of 300 milliliter. Op deze manier kun je met beide handen vrij je kopje vullen, en hoef je dus nooit een te hete kop vast te houden. Dit model werkt energiebesparend en binnen 5 seconden kun je heet water tappen.

Gebruiksgemak (8.5/10)

Het apparaat is eenvoudig te gebruiken. Het opvangbakje is groot genoeg om een flinke kop op te kunnen zetten en het bedieningspaneel op het apparaat is overzichtelijk. Je stelt je temperatuur en hoeveelheid water in, en binnen de kortste keren heb je heet water. Een klein nadeel is wel dat de hoeveelheid water niet in te stellen is op meer dan 300 milliliter. Wil je grotere hoeveelheden tappen, bijvoorbeeld voor in een pan(netje), dan moet je herhaaldelijk dezelfde actie uitvoeren.

Design(8.0/10)

Dit model ziet er voor een heet water dispenser vrij stijlvol uit. Het is makkelijk te zien hoeveel water zich nog in het apparaat bevindt, door het doorzichtig reservoir. De display is duidelijk geplaatst, waardoor de bediening van het apparaat eenvoudig is. Dit model zal niet misstaan in je keuken, en neemt ook niet zo veel plek in beslag.

Specificaties via lacor.es:

  • Capaciteit: 2 Liter
  • Heet water in 5 seconden

Onze ervaring:

  • Prestaties: 7.5/10
  • Gebruiksgemak: 8.5/10
  • Design: 8.0/10

Ons eindoordeel

8.0/10 –
Dit model is een mooie mix tussen een stijlvol apparaat, een compacte samenstelling en effectieve gebruiksvriendelijkheid. Zo zien we het graag in onze test. We kijken in onze test ook altijd naar de prijs/kwaliteitverhouding. Dit apparaat is iets duurder dan de gemiddelde heet water dispenser in onze test, maar door de uitstekende specificaties blijft deze verhouding prima. Een prima keuze.

8 Total Score

Prestatie
7.5
Gebruiksvriendelijkheid
8.5
Design
8.0
Voordelen
  • Stijlvol
  • Compact
  • Gebruiksvriendelijk
CONS
  • Max. 300 milliliter tappen per keer
Geef je mening  |  Read reviews and comments
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken