Tomado TWD2501B

€54,99

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

Als je denkt aan een het water dispenser, dan denk je al snel aan een ketelvorming, stalen constructie met een tapkraantje waar je heet water uit kan tappen. Er zijn tegenwoordig echter ook een hoop apparaten op de markt die voor deze noodzaak een stijlvol product hebben gecreëerd, en Tomado is er daar één van. Deze heet water dispenser valt direct op tussen de andere producten, omdat deze er zeer stijlvol uit ziet. We zijn dan ook zeer benieuwd of de prestaties ook naar behoren zijn.

Het apparaat

Dit apparaat van Tomado heeft met een inhoud van 2.5 liter een mooi midden gevonden tussen de apparaten met een grotere capaciteit en de apparaten van 2.2 liter en minder. Grotere families zullen dit zeker kunnen waarderen. Op deze heet water dispenser kun je de temperatuur zelf instellen en daarnaast beschikt dit apparaat ook nog eens over een waterfilter, zodat je gezond water drinkt.

Ons oordeel

Heetwaterdispensers beoordelen we door een aantal verschillende specificaties te waarderen in de vorm van een score. Van deze scores nemen we een gemiddelde, de eindscore. We beoordelen op prestaties, gebruiksgemak en design. Bij de beoordeling van het uiteindelijke cijfer nemen we altijd de prijs/kwaliteitverhouding mee.

Prestaties(8.5/10)

Met 2.5 liter heeft dit apparaat een prima capaciteit. Dit model is energiezuinig ontworpen en zorgt er voor dat je bij het water tappen ook nog eens wat stroom bespaard. Je hebt bij het tappen de mogelijkheid om de hoeveelheid die je wil in te stellen: 200 milliliter, of een stroom van continu heet water. Wat deze waterkoker onderscheid van andere modellen is dat dit model een uitneembare waterfilter heeft, die ervoor zorgt dat smaak- en geurstoffen en kalk uitgefilterd worden. Deze filter functioneert zonder energie te verbruiken in de stand-by stand.

Gebruiksgemak (8.5/10)

Dit model is in onze test een van de apparaten die het makkelijkst in gebruik is. De bediening van dit apparaat is helder, en de keuze tussen 200 milliliter of een continue stroom heet water is erg duidelijk en handig: is 200 milliliter te weinig, dan kun je er gewoon wat bij tappen. Dit is handiger dan andere apparaten, waarbij je bijvoorbeeld de keuze hebt uit 200, 300 of 400 milliliter.

Design(8.8/10)

In onze test vonden wij dit het meest stijlvolle model. Simpel, compact, en neutraal door de zwarte kleur. Een simpele druppel die blauw oplicht bij inschakeling van het apparaat. Het apparaat is licht van gewicht en is daarom makkelijk te verplaatsen. Door de doorzichtige strip aan de zijkant van het apparaat is eenvoudig bij te houden hoeveel water zich nog in het apparaat bevindt. Het apparaat is niet dubbelwandig.

Specificaties via tomado.com:

 • Capaciteit: 2.5 Liter
 • Met water filter

Onze ervaring:

 • Prestaties: 8.5/10
 • Gebruiksgemak: 8.5/10
 • Design: 8.8/10

Ons eindoordeel

8.6/10 –
Dit apparaat heeft op alle onderdelen in onze test goed gescoord. Het ziet er goed uit, is eenvoudig te bedienen, heeft net een iets grotere capaciteit dan de meeste modellen in zijn prijsklasse en tapt snel heet water op een eenvoudig in te stellen temperatuur.
Daarmee is het apparaat al één van de best scorende modellen in onze test, maar dat het apparaat ook nog eens energiebesparend kan werken en over een waterfilter beschikt die het water kan ontdoen van kalk of geurtjes, levert nog extra bonuspunten op. Daarnaast is het een zeer schappelijk geprijsd model. Op basis van onze test raden wij dit model van harte aan.

8.6 Total Score

Prestatie
8.5
Gebruiksvriendelijkheid
8.5
Design
8.8
Voordelen
 • Stijlvol
 • Gebruiksvriendelijk
 • Energiezuinig
 • Water filter
CONS
 • Niet dubbelwandig
Geef je mening  |  Read reviews and comments
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Vergelijk items
 • Total (0)
Vergelijken