Top 5
waterkokers van 2020
van waterkoker.nl
beste waterkoker

Siemens TW86103P

De meeste waterkokers hebben min of meer dezelfde eigenschappen en qua design zullen ze ietwat verschillen. Maar deze waterkoker, de Siemens TW86103P, die hoort in een apart rijtje thuis. Het is een bijzondere waterkoker die praktische eigenschappen ...

8.7
2 Tefal Safe to Touch KO3718

Tefal Safe to Touch KO3718

De naam van deze waterkoker verklapt al een heleboel van de waterkoker. De Tefal Safe to Touch KO3718 is een waterkoker die snel water kookt voor een heerlijk kopje thee, maar ook veilig is in gebruik. Deze waterkoker beschikt over een dubbele ...

8.4
3 TurboTronic TT-LED08

TurboTronic TT-LED08

Verwacht je nog net iets meer van het uiterlijke van een waterkoker dan is de TurboTronic TT-LED08 waterkoker een exemplaar die je zou moeten overwegen. Met de ingebouwde LED-verlichting die aangestuurd wordt door de temperatuursverandering van het ...

8.1
4 Russell Hobbs – Grote retro Waterkoker

Russell Hobbs – Grote retro Waterkoker

Waarom zou je simpel zijn, terwijl je fantastisch kan zijn? Het antwoord op deze vraag vind je terug in het design van de Russell Hobbs retro waterkoker. Het is een aparte waterkoker met een stijlvol uiterlijk, die alles behalve ordinair is. De ...

7.9
€51,00 €69,99 Bekijken
Naar review
5 Russell Hobbs 21600-57

Russell Hobbs 21600-57

Als je op zoek bent naar een energiebesparende glazen waterkoker dan is de Russell Hobbs 21600-57 waterkoker zeker aan te raden. Het is een mooie waterkoker van glas die efficiënt werkt en praktische functies heeft. De waterkoker kan goed ingezet ...

7.8

Beste waterkoker

Testrapport 2020

Of je nu thee, soep of pasta wil maken. Een goede waterkoker is een onmisbare keukenapparaat voor iedere moderne keuken. Een waterkoker moet niet alleen zijn werk goed en snel doen, maar moet anno 2020 ook een beetje mooi uitzien in een frisse keuken. Een waterkoker staat namelijk altijd zichtbaar in een keuken. Het zou dan ook heel erg zonde zijn dat je mooie nieuwe keuken een stuk lelijker wordt door een oud plastic ding. Je wilt natuurlijk ook een waterkoker die lang meegaat en boven alles veilig is om te gebruiken!

Om consumenten die op zoek zijn naar een goede waterkoker op weg te helpen hebben wij dit artikel geschreven. In dit artikel vind je de uitslagen van ons onderzoek die gemaakt is met onze testpanel. Daarnaast vindt je ook een lijst met onze aanraders op basis van deze bevindingen.

Hoe hebben wij de waterkoker getest?

Onze test naar de beste waterkoker bestond uit 5 individuele onderdelen die ieder keken naar een aspect of eigenschap van de waterkokers. In grote lijnen waren deze onderdelen te groeperen in twee delen, een gericht op de prestatie van de waterkokers en de ander juist of vormgeving. Het prestatiegedeelte is voornamelijk binnen ons eigen magazijn uitgevoerd. Wij hebben dit onderdeel zelf uitgevoerd en de waterkokers individueel getest op prestatie.

Het tweede deel is daarentegen voornamelijk gedaan en uitgevoerd door ons testpanel. De uitslag hiervan is gebaseerd op hun ervaring en die van andere gebruikers die wij online konden vinden.

Prestatie-deel

waterkoker test prestatie
Om een beter beeld te krijgen omtrent de functionaliteit en prestatie van iedere waterkoker hebben wij elk waterkoker aan het werk gezet. Tijdens onze waterkoker test hebben wij individueel iedere waterkoker gevuld met 500 ml kraanwater. Vervolgens hebben wij de waterkoker aangezet en met een stopwatch gemeten hoelang het duurde tot de waterkoker uitsloeg. We hebben ook een notitie gemaakt van de tijd dat de waterkoker voor het eerst water kookt, een observatie die gemaakt is op basis van geluid en vibraties.

Tijdens het koken hebben we ook een decibelmeter 1 meter van de waterkoker gehouden en de geluid die de waterkoker maakt gemeten.

Tot slot hebben we aan het einde van de kookcyclus ook nog met een ir-contactloze thermometer de buitenkant van de waterkoker gemeten op temperatuur. Deze gegevens hebben wij genoteerd en gebruikt om onze scores te berekenen. We hebben ook deze waardes gebruikt om een duidelijk beeld te krijgen hoe rendabel de waterkokers zijn. Gezien wij op basis van de kooktijd en de vermelde vermogen van het apparaat kunnen berekenen wat het rendement is van de waterkoker en dus ook hoe zuinig hij zijn werk doet.

In dit onderdeel is gekeken naar de volgende aspecten: Kooktijd, Duurzaamheid, Geluidsloosheid.

Vormgeving-deel

Het vormgeving gedeelte van onze test niet bij ons op de magazijn uitgevoerd maar bij onze testpanel thuis. Ons testpanel bestaat uit 21 leden en wij hadden deze leden gevraagd om de waterkokers ieder een maand te gebruiken.

Wij hebben vervolgens hun ervaring & mening genoteerd en gebruikt om een beter beeld te krijgen omtrent de gebruiksgemak, functionaliteit en uiterlijk van iedere waterkoker. Wij hebben ook gekeken naar ervaringen van andere gebruikers die online te vinden zijn. Ook deze hebben wij meegenomen in ons uiteindelijke oordeel omtrent de vormgeving van de waterkokers.

Naar menu ↑

Hoe hebben wij de beste waterkoker gevonden?

Kooktijd


Kooktijd is natuurlijk een van de belangrijkste meetpunten voor het aanschaffen van een waterkoker. Je koopt namelijk een waterkoker omdat je “snel” en gemakkelijk water aan de kook wil brengen. Anders zou je natuurlijk ook gewoon water aan de kook kunnen brengen met behulp van een pan!

Wat in tijdens ons onderzoek snel duidelijk werd is dat hoogte van de vermogen van een waterkoker een direct verbinding heeft met de snelheid dat hij zijn werk doet. Er is onderling waterkokers vrij weinig verschil tussen hoe effectief het vermogen wordt omgezet in warmte. Wat ons meteen brengt op het volgende punt.

Rendement

Wanneer we het hebben over rendement dan hebben wij het over de hoeveelheid elektrische energie dat wordt omgezet in “nuttige” energie. In dit geval is dat natuurlijk warmte. Des te hoger het rendement van een waterkoker is des te meer elektrische energie gebruikt wordt in het creëren van hitte en niet verloren gaat aan andere aspecten, zoals bijvoorbeeld geluid.

Wat ons tijdens onze zoektocht al meteen opviel is dat de meeste waterkokers qua rendement heel dicht bij elkaar liggen. Gemiddeld heeft een waterkoker in 2020 een rendement van 76%.

Gewicht

Een 1 kilogram is gelijk aan 1 liter water. Dus van nature wordt de waterkoker al zwaarder als je hem gaat vullen qua capaciteit. Des te meer water er in de waterkoker past des te zwaarder het is om hem op te tillen. Daarom is het belangrijk de waterkoker zelf niet al te zwaar is. Anders wordt het vrij onmogelijk om de waterkoker, eenmaal gevuld, met gemak te gebruiken!

Hoe zwaar een waterkoker is hangt sterk af van de materiaal waarmee hij is gemaakt is. RVS waterkokers zijn vaak het zwaarst terwijl plastic waterkokers lichter wegen. Het nadeel van plastic waterkoker is dat ze niet altijd BPA vrij zijn en ook niet erg mooi zijn qua design of goed voor het milieu. BPA staat voor Bisfenol A en is een chemisch stof dat in veel plastic producten zit, en is schadelijk voor mensen.

Design

Het oog wil ook wel wat. Een waterkoker is vaak duidelijk zichtbaar in de keuken, hierdoor is het erg jammer als het een lelijk of goedkoop ontwerp heeft. Gelukkig zijn de meeste moderne waterkokers vaak ontworpen met dit in het achterhoofd. Je ziet steeds meer waterkokers op de markt verschijnen met een retro of glazen afwerking wat het apparaat een leuk karakter geeft.

Voor ons testpanel was design na kooktijd het belangrijkste aspect voor het beoordelen van een waterkoker.

Geluid


Niet iedereen vindt een waterkoker die veel geluid maakt tijdens het koken een probleem. Toch is het voor sommige die bijvoorbeeld kinderen in huis hebben of huisdieren handig om over de hoeveelheid geluid na te denken. Sommige waterkokers helemaal oudere modellen kunnen enorm veel herrie maken tijdens hun gebruik. Daarnaast is het ook zo dat waterkokers die veel geluid maken ook vaak veel te veel trillen. Hierdoor gaan ze ook minder vaak mee en is de kans op lekkage groter naarmate je ze gebruikt.

Ervaring van eigenaren

We hebben een groep van 21 leden van ons testpanel gevraagd om de waterkokers thuis gedurende één maand uit te proberen. Daarna hebben wij individueel contact met ze gehad en hun ervaring genoteerd.

Wij hebben ook gekeken naar de ruime aanbod aan ervaringen en reviews van consumenten die online te vinden zijn. We hebben deze reviews en ervaringen wat meer gewicht gegeven qua waardering in onze test omdat deze consumenten deze waterkokers veel langer hebben gebruikt. Hierdoor hebben ze vaak een veel beter beeld omtrent het product. Deze ervaringen kun je natuurlijk zelf ook vinden op websites waar het product beschikbaar is (Bol.com, Coolblue ..).

Naar menu ↑

Siemens TW86103P

De Siemens TW86103P is de duidelijke winnaar uit onze onderzoek naar de beste waterkokers. De TW86103P is als winnaar uitgekomen omdat het een perfecte mix heeft van functionaliteit en design. Je krijgt een waterkoker die alle moderne functies bezit die je kunt wensen zoals een warmhoudfunctie en een mogelijkheid om de temperatuur zelf in te stellen. Het is ook meteen de stilste waterkoker die wij hebben getest met maar 77 dB als die aanstaat. De waterkoker zelf fraai ontwerp die snel opvalt in iedere keuken. De enige echte nadeel van de TW86103P is zijn prijs.

8.7/10 Read review
87 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Siemens TW86105 Sensor for senses - Waterkoker - Grijs - €52,93
Price history
×
Price history for Siemens TW86105 Sensor for senses - Waterkoker - Grijs
Latest updates:
  • € 52,93 - juli 6, 2023
  • € 96,22 - mei 27, 2023
Since: mei 27, 2023
  • Highest Price: € 96,22 - mei 27, 2023
  • Lowest Price: € 52,93 - juli 6, 2023

Naar menu ↑

Tefal Safe to Touch KO3718

Tefal Safe to Touch KO3718 is de enige waterkoker die qua functionaliteit in de buurt kwam van de TW86103P. Het is ook de enig waterkoker in onze lijst met een cool-touch eigenschap. Deze eigenschap zorgt zoals de naam van de waterkoker ook impliceert dat het veilig is om de waterkoker aan te raken na hij is opgewarmd. Een handige functionaliteit maar een die niet erg belangrijk is tenzij je bijvoorbeeld kinderen thuis hebt. Want het scoort enorm hoog op veiligheid!

Op zichzelf is de KO3718 een prima waterkoker en met een uitstekende kooktijd. Hij is wel erg luid ten opzichte van de Siemens.

8.4/10 Read review
84 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Tefal Safe to Touch KO3718 - €41,99

Naar menu ↑

TurboTronic TT-LED08

De TurboTronic TT-LED08 is een goedkope waterkoker met een ruim optie aan functies, waarin het vergelijkbaar is met de TW86103P. Het is een waterkoker gemaakt van glas met led-verlichting wat het toch een bijzonder uiterlijk geeft. Wel is het zo dat deze design niet voor iedereen is weggelegd. Hij kook misschien minder snel als de nummer 1 en is ook wel een ruim stuk luider maar is hierdoor ook een ruim stuk goedkoper!

8.1/10 Read review
81 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: TurboTronic TT-LED08 Waterkoker Instelbare temperatuur Ontchloorknop Led verlichting - €34,95

Naar menu ↑

Russell Hobbs Retro

Als het op design komt is de Russell Hobbs Retro volgens ons de beste in dit lijstje. De Retro heeft een heel erg tijdloze ontwerp en hierdoor valt die erg op in vrijwel iedere keuken. Laat je niet afschrikken door de design alleen, want de Retro zit qua prestatie ook prima met een vermogen van 2400 Watt.

7.9/10 Read review
79 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Russell Hobbs - Grote retro Waterkoker - Classic Noir - €51,00

Naar menu ↑

Russell Hobbs 21600-57

21600-57 waterkoker is de glazen model van Russell Hobbs. Glazen waterkokers zijn niet voor iedereen weggelegd qua design. Wat deze waterkoker echt onderscheidt is zijn kooktijd. Hij is namelijk in staat een halve liter water in 51 seconden aan de kook te brengen. Dat terwijl hij ook nog aardig goedkoop te halen is. Enige nadeel van glazen waterkokers is dat er kalkaanslag kan ontstaan! Dus hou daar rekening mee.

7.8/10 Read review
78 %
Set Lowest Price Alert
×
Notify me, when price drops
Set Alert for Product: Russell Hobbs 21600-57 - Glass - Glazen Waterkoker - €58,00
Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken