Bartscher ISO-dispenser 9L

€69,55

Best deal at: bol.combol.com
Naar laagste prijs

In de test met heet water dispensers hebben we ook enkele producten die er net wat anders uitzien, en een net iets andere functionaliteit hebben. Deze ISO-dispenser van Bartscher is zo’n model. Een ISO-dispenser kan drank koud houden, maar ook warm. Het kan water niet aan de kook brengen, een verschil met gebruikelijke heet water dispensers.

Het apparaat

Het merk Bartscher komt uit Duitsland en is bekend vanwege zijn grote aanbod aan keukenapparatuur dat het op de markt brengt. Vaak scoort het merk goed in onze test.
Het model is gemaakt van een mooie mix van RVS en kunststof.
Het apparaat ziet er wat stijlvoller uit dan de gemiddelde heet water dispenser, onder anderen voor de pootjes onder het apparaat.

Ons oordeel

Heetwaterdispensers beoordelen we door enkele verschillende specificaties te waarderen in de vorm van een score. Van deze scores nemen we een gemiddelde, de eindscore. We beoordelen op prestaties, gebruiksgemak en design. Bij de beoordeling van het uiteindelijke cijfer nemen we altijd de prijs-kwaliteitverhouding mee.

Prestaties(6.5/10)

Dit model beschikt over een capaciteit van 9 liter. Een vrij groot apparaat dus, dat zich niet leent voor gebruik in bijvoorbeeld families, maar des te beter voor grotere groepen of bij een ontbijt buffet. Dit model scoort op prestatie-vlak wel iets minder in onze test, omdat het wat andere eigenschappen heeft dan een heet water dispenser. Dit model kan water niet verwarmen, maar slechts warm houden. Een onmisbaar verschil. Het tweede doet het apparaat prima, en een voordeel is dan weer dat je ook koude dranken in dit apparaat kan koelen.

Gebruiksgemak (7.5/10)

Dit apparaat is zeer makkelijk in gebruik. Ondanks dat het 9 liter aan capaciteit heeft, is het door de hendel boven op het apparaat goed te hanteren en mee te nemen. Omdat het apparaat geen elektronische functies heeft, is het hanteren van dit apparaat erg simpel.
De vormgeving van het tapkraantje draagt hier onder anderen aan bij.

Design (7.5/10)

Dit model ziet er wat stijlvoller uit dan de meeste (heet) water dispensers, vooral door de pootjes onder het apparaat. De meeste heet water dispensers zijn ketel-vormig, maar dit model is meer cilindervormig, en dit ziet er prima uit. Het design is functioneel en simpel, en dat is iets wat we graag zien. Door enkele simpele maatregelen in het ontwerp kun je dit model gemakkelijk gebruiken. Daarnaast zorgen de pootjes er voor dat je het apparaat zo nodig zelfs op de grond zou kunnen plaatsen.

Specificaties via bartscher.com:

  • Capaciteit: 9 Liter
  • RVS/Kunststof

Onze ervaring:

  • Prestaties: 6.5/10
  • Gebruiksgemak: 7.5/10
  • Design: 7.5/10

Ons eindoordeel

7.2/10 –
Technisch gezien is dit model geen heet water dispenser, maar je kunt er wel degelijk warm water mee tappen. Dit model heeft niet zo veel functies, het kan bijvoorbeeld geen water verhitten, maar warm houden doet het goed. Het design is simpel, en je kunt er ook koude dranken in op temperatuur houden. Daarnaast heeft dit model een prima prijs-kwaliteitverhouding.

7.2 Total Score

Prestatie
6.5
Gebruiksvriendelijkheid
7.5
Design
7.5
Voordelen
  • Functionaliteit
  • Design
CONS
  • Kan geen water koken
Geef je mening  |  Read reviews and comments
Deel je ervaring

Leave a reply

Your total score

Vergelijk items
  • Total (0)
Vergelijken